Kistemaker

Thuis » Lectori Salutem » Nummer 8

Voorjaarsmoeheid of Lentekriebels

Heeft u ook wel eens de neiging om het bijltje er bij neer te gooien.
Het valt niet mee om steeds actief en positief te blijven. U kent de voorbeelden wel: Als afspraken niet nagekomen worden, als je gezondheid het laat afweten, als ... kortom, soms wordt je moe van alles waar je mee bezig bent en het is soms verleidelijk om alles maar aan anderen over te laten.
Liever er op uit met de caravan, of een paar dagen met je kleinzoon naar Parijs, of lekker onderuit zakken voor de T.V. ... mogelijkheden genoeg.
Maar, meestal juist op tijd, wordt je weer wakker geschud. Want er is nog zoveel te doen er er zijn nog zoveel mogelijkheden. Het zijn de kleine dingen die je de moed geven om de draad weer op te nemen.
Noem het maar "lentekriebels".
Dan is er een nieuw bestuurslid, die een groot deel van je werk overneemt, een geslaagde ledenbijeenkomst, enkele nieuwe leden, die je niet verwacht had, een nieuw computer-programma dat "lukt", het zijn echt de kleine dingen die het doen, die je kunnen maken of breken.
Laten we ieder voor zich ons best blijven doen er samen wat goeds van te maken. Ieder op zijn/haar eigen terrein, met zijn/haar kennis, met zijn/haar mogelijkheden. Laten we allemaal de "kriebels" blijven krijgen.
We hebben elkaar nodig!

Jan Kistemaker
(Nieuwsbrief PCOB 1998)

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk