Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 45

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 45.

45.
Als laatste noemden we het hoedewinkeltje, het daar op volgende, weer een (ex)kruidenierswinkeltje, kunnen we u slechts in deze staat aanbieden.
Het was, zoals zovele, in hout uitgevoerd, de zwaksten, niet bestand tegen druk van water en modder.
Degene die dat aan de lijve ondervond, was de echtgenote van Pieter Vlaar, Neeltje Kok.
Achter het houten schot was de bedstee, deze werd ingedrukt waardoor de deurtjes niet meer open konden, door enkele planken aan de buitenkant weg te zagen kon men haar bevrijden.
Bij Jacob Bankert lijkt alles in orde, maar bij buurman Cor Bloemendaal is lichte schade aan de dakpannen, groot was daar de verbazing dat, zonder iemand iets had gemerkt, een paal van de stroomvoorziening op het dak was terecht gekomen.
In het huis van Bankert woonde eerder metselaar, Jan van Doornik, zijn nieuwe woning (met plat dak) ligt achter het oude.
Het slaan van paaltjes en plaatsen van schotten, wordt even onderbroken, werkers en jeugdigen moeten nu enkele seconden onbeweeglijk blijven.
Geheel rechts een toeschouwer, Klaas Schuurman, de man met zaag vooraan Willem Schenk, met voorhamer op de schouder, timmerman Jan Beelenkamp, de grote man schuin achter hem (met pijp) Jaap Groot, de laatste die we kennen is de naar Canada geëmigreerde Piet Ruiter, hij draagt een tweekleurig overhemd.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk