Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 68

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 68.

68.
Rechts de bokken, links de schapen, wie de mooiste fiets heeft staat vooraan.
Blijkbaar zijn ze vrij van school en onderbreken ze het middagje fietsen om voor de lens te poseren.
Even iets over de camera die hier gebruikt wordt, deze heeft een langzame sluitertijd, één of meerdere seconden bleef de lens open.
Bewegende delen worden dan wazig zoals hier, de rokken van de dames.
Gelukkig had de wind niet geheel „vrij spel” het blijft net boven de knie, de kaart zou anders niet verkocht zijn.
Deze opname is iets ouder dan de vorige, de sloot is gereduceerd tot een (toch nog vrij diepe) greppel, de plank is beslist niet overbodig.
De meisjes en jongens zijn niet bekend, misschien later wel als het boekje is gelezen. Heden te dage is men snel geneigd een simpel bouwwerk aan te duiden als villa, ten onrechte. Wat we hier zien zijn echte die verdienen dat predicaat wel.
In het eerste woonde Jacob Groot Czn., zijn buurman P. Faust deed niet voor hem onder, voor hem ook zoiets maar dan in witte uitvoering, later woonde Gert Kooiman er. Daarnaast, vermoedelijk van de dijk afkomstig, het dubbel woonhuis van P. Gutter en wed. v.d. Leek, zij woonde aan de rechterkant.
We eindigen dan met het volgende, de eerste uit de rij van acht, bewoner Pieterman Groot, later vertrokken om zich aan te sluiten bij de velen die hem waren voorgegaan en in Canada een nieuw leven waren begonnen.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk