Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 118

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 118.

118.
1950. Met een mooie terugblik nemen we afscheid van deze buurt en gaan, alvorens deel 1 af te sluiten nog een klein stukje de bocht om. Naar de bocht kijkend missen we het huisje van Kees Kramer, asfalt, paaltjes met prikkeldraad en onkruid hebben de plaats ingenomen.
Met het verdwijnen er van raakte Jan Krul niet alleen z'n buren kwijt maar ook de buffer tegen de koude Noord-Ooster, hagel, en sneeuwbuien, nu heeft zijn woning de eerste opvang.
Ook vanwege toenemende verkeersdrukte is het geen ideale woonplek meer, een bocht in de weg veroorzaakt afremmend en optrekkend geluid en dan maar hopen verschoond te blijven van schade.
Links het nieuwe woonhuis annex winkel van Johan v.d. Holst, esthetisch gezien mooier dan dat van de Bakkershoek.
Er werd uitsluitend verkocht, bakken geschiedde in de grote er naast gelegen bakkerij, eigendom van Faust (van Andijk-West), de Vries (van Friesland) en v.d. Holst (Bakkershoek).
Al spoedig trok v.d. Holst zich terug en ruilde de warmte van de bakkerij voor de frisse buitenlucht, werd bollenbouwer en kwam de Vries in zijn woning.
Tot aan de bouw van zijn bungalow heeft hij daar gewoond, daarna kwam het in andere handen en werd de winkel opgeheven.
Aanschouwen we heden ten dage de situatie opnieuw, dan merken we dat er wel wat is veranderd, er zijn een aantal bungalow's bij gebouwd en tussen de woningen van Dirk Nijdam en Piet Bloemendaal staat nu het mooie landhuis van de fam. Berkhout.
We missen de houten palen, vanwege het ondergrondse aanleggen van kabels zijn ze weggehaald.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk