Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 2 » Pagina 102

Oud Andijk in Beeld, deel 2, pagina 102.

102.
Staande temidden van Fokke zijn tulpen een weids uitzicht tot aan de dijk.
Een mooie kaart uitgekozen voor den heer A. v.d. Leek wonende aan 'd Ampte te Berkhout door zijn zuster P.
We willen u het nieuws dat ze schrijft niet onthouden. Enerzijds geeft het aan hoe men toen communiceerde, anderzijds om door zo klein mogelijk te schrijven veel nieuws voor 2½ cent te kunnen verzenden. Daarin is ze geslaagd.
Ze schrijft: Gel.(iefde) Je zal wel denke, waarom geen bericht? Maar het schiet zo maar over. Vader is Dinsdag voor 't eten 'avonds bij ons gekomen en blijft tot Maandag bij me. Ik heb hem bepraat, want wat is er aan alleen. En Zondag kome Ven,M. en oom Jan op de thee, ik zeg tegen vader het zou zo leuk weze als je er dan ook nog was. Dat zodoende, da's zuiver weer. En verder alles gezond en ben je al went. Slaapt het lekker bij je venter. Ik ben erg nieuwgierig hoe of je zit. Ik weet nog niet wanneer ik kom. Je komt D. bij vader? Vader gaat M. na huis en zal dan schoorsteen rage. Zondag gaat vader naar Afie te eten en 's middags hier weer. Hij heeft heel wat sjoutjes gedaan voor me. Het begroot me die ouwe ziel. Verder heb ik verlangst om je eens te spreken. En ik hoop dat je maar eens bij mij ook kome te gast. Nu hoor de kaart word vol vader brengt hem even weg ook een brief voor oom Jaap. Vader heeft ook een brief gehad. Nu dag voor vele gr. van uw zus P.
U begrijpt het, alles draait om vader die alleen en waarschijnlijk weduwnaar is.
Kijkend naar links zien we het witte huisje van Dirk Kramer en Marijtje Kooiman, dat staat er nu nog. In dit v.m. arbeidershuisje van Piet Kooiman woont nu de fam. J. Korsman. Het er naast staande is later omgegaan. Wie er woonden was behalve hun bijnamen “Mast” en “Betje” niet te achterhalen.
Geheel rechts staat de helft van een verplaatst huis (van Kathoek, zie blz. 6).
Daarnaast de nieuwe woning van ex bakker Jacob Dekkers en Maartje Rooker zie (blz. 16) gebouwd door de Fa. de Boer uit Enkhuizen. Dit is nu het tuincentrum/bloemisterij van P. Boeder.
Als laatste staat daar het (inmiddels gesloopt) houten huisje van boter, kaas en eierhandelaar Jb. Groot Szn.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk