Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 3 » Pagina 78

Oud Andijk in Beeld, deel 3, pagina 78.

78.
Zakken “Sunil”, bussen “Dixan”, de vlaggen van winkelketen “VEGE”, ijsmerk “De Friesche koe”, sigaretten merk “Roxy” met daarbij nog een scala van plakplaatjes en voordeelaanbiedingen, ziedaar het decor van een welgevulde kruidenierswinkel uit de jaren zeventig, voortgekomen uit de voormalige boter-kaas en eieren zaak van Dorus Baas die het pand als woonhuis van Dirk had gekocht. Opvolger van Dorus was Nico Ooievaar, die tot 1950 de zaak op dezelfde voet voortzette, waarna Remmert van Velzen het overnam en de branche uitbreidde met levensmiddelen.
In 1962 zegde hij het melkslijten vaarwel en is het klantenbestand overgegaan naar de slijters Beerepoot uit de Kagerbos en Langereis.
1969 was een jaar van intensieve aktiviteit, nadat eerder het besluit was gevallen voor vernieuwing en uitbreiding.
Sloop van het oude pand verliep zoals gepland, en door gunstige weersomstandigheden tot diep in de herfst voortdurend, vakmanschap van de gebroeders Dirk en Jaap Botman kon op 10 december de vlag uit. Jammer dat architekt, bouwen woningtoezicht onvoldoende oog hebben gehad om het gebouw aan te passen aan de bestaande omgeving. Het had anders gekunt. Boodschappen rondbrengen geschiedde met de GH-86-15 personenwagen waar wegens ontbreken van rijbewijs een 20 km plaatje op de achterklap is aangebracht.
Net als collega Broerse eerder is ook Remmert ten onder gegaan aan de concurrentie supermarkten. In 1979 ging de winkeldeur dicht en werd het stil bij de buren Piet Sijm en Boukje v.d. Meer.
Na enige jaren leegstand en nog tijdelijk gebruikt door derden, is er nu weer reuring door de komst van de fam. Veen. Liefhebbers van fijne vleeswaren en lekker eten kunnen daar hun "hart ophalen".

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk