Kistemaker

Thuis » Boeken » Stichting Ontwikkeling Leliecultuur » Pagina 34

Stichting Ontwikkeling Leliecultuur

K. Rusting.

K. Rusting had als I.V.B.-vertegenwoordiger wel zo zijn eigen belangen, maar uiteindelijk zat iedereen er voor zijn eigen belang. Ook hoeven we zaken niet zo op de keeper te beschouwen als we gewoon vaststellen dat zijn spoor nadrukkelijk door de S.O.L. geschiedenis loopt. Zijn eerste reden om lid te worden voor 500 m² (net als bij Th. Blom) was toch wel om het projekt van de grond getild te krijgen en als zo een initiatief en risico in redelijke mate wordt beloond is dat gegund. Daarbij moeten we hem zien als een soort missionaris. Als hij bij de aanvang niet zelf een aantal zieltjes had gewonnen en bekeringen gemaakt, was het produkt nooit van de grond gekomen. In dezelfde functie was hij ook actief bij de diverse rondes, dat nieuwe leden konden en mochten toetreden. In alle activiteiten van Slootdorp, Licomba, nieuwe leden, afzet meristeem plantgoed enzovoorts speelde hij wel een hoofd- of bijrol.

J. de Boer.

Als we de personen bezien die hun stempel hebben gezet op en hun sporen hebben verdiend in de S.O.L. dan kunnen we niet om J. de Boer heen. Toch hoeven we niet zoveel over hem uit te wijden, want hij is nog geheel van het heden. We hoeven geen geheugens op te frissen over wie hij is en wat hij doet. In de vijfentwintig jaar van de S.O.L. zijn J. de Boer als beheerder en de S.O.L. als stichting onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest en alle lof die J. de Boer verdiende en kreeg, zag je in het resultaat en de kwaliteit van de S.O.L. en alle lof die de S.O.L. kreeg voor zijn produkt en kwaliteit, kun je terugvoeren naar J. de Boer. Hij had een tuindersbedrijf en gaf zich op als lid van de S.O.L. om zichzelf van lelieplantgoed te kunnen voorzien. Tijdens de oprichting werd uit de aspirantleden een bestuur gekozen waar J. de Boer ook bijzat en dus zat hij dicht bij het vuur toen hij zich opwierp als sollicitant voor de functie van beheerder. Discussies en besluiten zijn zonder hem genomen. De beslissing viel uiteindelijk op J. de Boer. Het is vrijwel zeker dat geen mens op de gehele aardbodem deze beslissing ooit heeft betreurd.

P. Schenk.

P. Schenk is 15 jaar bestuurslid, waarvan 7 jaar voorzitter. Hij is onlangs met zijn bedrijf gestopt maar nog steeds lid en heeft dus ook de 25 jaar volgemaakt. W. v.d. Kooy heeft hem in 1992 als voorzitter opgevolgd.


Klik hier voor een grotere versie van onderstaande scan.

Pagina 34 (Stichting Ontwikkeling Leliecultuur)

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk