Kistemaker

Thuis » Boeken » West-Friesland... het land waar wij wonen » Pagina 11

Inleiding

Het land vormt de mensen en de mensen vormen het land.
Om op Westfriese bodem te kunnen wonen, hebben de mensen eeuwenlang flink de handen uit de mouwen moeten steken. Hoe dit stukje Nederland van een onstuimig waddengebied tot grazige weiden, vruchtbare landbouwgronden en tuinderijen is omgevormd, wordt in dit boek beknopt, maar helder beschreven.

En natuurlijk staat de Westfriese mens centraal in de loop van deze veranderingen. West-Friesland is onmiskenbaar een land met een eigen karakter en niet in de laatste plaats door de Westfriezen die er wonen.

De geschiedenis leert ons dat West-Friesland altijd aan veranderingen onderhevig is geweest. De laatste twintig jaar zijn de ontwikkelingen echter in een enorme stroomversnelling gekomen, onder andere door ruilverkaveling en 'overloop'.

Juist daarom is dit boek tot stand gekomen. Door West-Friesland te ieren kennen en begrijpen, zal de lezer zich beter thuisvoelen in deze streek.
Deze uitgave hoopt hieraan een bijdrage te leveren.
Voor alle 'nieuwe' Westfriezen en alle 'oude' Westfriezen, die samen de toekomstige Westfriezen zullen voortbrengen.

Twee Westfriese publicisten, N.J.(Koos) Groot en J.(Jaap) Groot schreven over de mensen, hun werkzaamheden, hun taal, hun gewoonten, hun geschiedenis, maar vooral ook over het land waar zij wonen.

De uitgave van dit boek is mogelijk gemaakt door de Westfriese Rabobanken, die nauw verbonden zijn met deze streek.

Boekprojectontwikkeling West-Friesland,
Hoorn.
Peter Sasburg

oktober 1984

West-Friesland... het land waar wij wonen

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk